10 жовтня, поліцейські Дніпропетровської та Одеської області затримали членів злочинної групи, які з 2018 року завербували близько 30 осіб для трудової експлуатації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

«За підозрою в торгівлі людьми поліцейські затримали двох осіб – 42-річного чоловіка та 41-річну жінку, які займалися пошуком людей для подальшої трудової експлуатації. Також вони слідкували за утриманням завербованих осіб та контролювали їх роботу», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що для вербовки члени групи обирали людей, які перебували у скрутному матеріальному становищі, обіцяли їм високу зарплатню, соціальний пакет та комфортні умови праці в Одеській області. Натомість примушували тяжко працювати на сільськогосподарських угіддях по 12-13 годин. За будь-яку помилку  жорстоко карали – били або позбавляли їжі.

Потерпілі проживали у бараках на території колишньої жіночої колонії-поселення в Овідіопольському районі за високим парканом. Комплекс будівель перебував під цілодобовою охороною, у тому числі з використанням собак.

Зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПКУ. У їх діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Затриманим загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз поліція завершує документування злочинної діяльності інших членів групи. Вирішується питання про затримання всіх причетних до злочину осіб.

Як писав «Вголос», у Запорізькій області затримали директора інтернату, котрий здавав малих дітей у рабство.

ІА "Вголос": НОВИНИ