У Рівненській області затримали поліцейського, який отримував по 200 доларів щомісяця від підприємця за безперешкодне перевезення горілчаних виробів. Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що поліцейський, зловживаючи службовим становищем  (ч. 1 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України) отримував неправомірну вигоду за не притягнення до відповідальності підприємця, який займався перевезенням горілчаних виробів територією Рівненської області.

Поліцейський також давав вказівки своїм підлеглим безперешкодно пропускати автомобіль підприємця під час транспортування підакцизних товарів.

За таке «кришування» і вимагання данини поліцейському-порушнику  «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Оперативний супровід – ВБКОЗ УСБУ в Рівненській області.

Читайте також...

ІА "Вголос": НОВИНИ