Про це у своєму Facebook написав волонтер Юрій Мисягін.

За його словами, військовий з 54-ї бригади повертався з передової, коли до нього підійшов поліцейський і сказав, що боєць порушує закон.

«Квиток на автовокзалі в місті Бахмут йому дістався останній на автобус за маршрутом Бахмут-Маріуполь-Бердянськ. Кінцевим місцем поїздки військовослужбовця було місто Бердянськ», – написав волонтер.

Через погоду автобус їхав повільно, тому час на зупинки скоротили.

«Автобус приїхав на автостанцію міста Маріуполь, водій ще раз попередив усіх про те, що замість 10 хв стоянка буде всього 5 хвилин, тому, мовляв, пасажири робіть всі свої справи під час стоянки швидко, ніхто чекати не буде. При виході з автобуса стояла велика урна і кілька людей, включаючи бійця 54-ї бригади, закурили біля неї. Підійшов співробітник поліції – підійшов тільки до військового і сказав: «Ви порушуєте закон і курите в громадському місці – це заборонено». Треба мовляв скласти протокол», – написав Мисягін.

«Військовослужбовець був тверезий, абсолютно спокійний і у військовій формі. Розмови про те, що він їде з війни додому, що сильно втомився і що, мовляв, не знав, що тут палити не можна, а можна тільки біля урни, яка знаходиться в стороні (15-20 метрів) від нього, яку він просто не бачив. І що ще автобус скоротив стоянку», – зазначив волонтер.

До поліцейського підійшов його колега. У військового поцікавилися, чи є у нього документи, та провели його у відділення поліції. Зауважень нікому з тих, хто стояв поруч з військовим, не зробили, затримали тільки бійця.

«Складання протоколу зайняло 25-30 хвилин. Зрозуміло, що бійця ніхто не чекав і автобус поїхав. У автобусі залишилися його особисті речі і різні папери та документи. При розмові зі співробітниками поліції про те, що автобус чекати не буде і поїде, у відповідь було сказано: «Нічого, тут через кожну годину ходять ще», – написав Мисягін.

Коли військового відпустили, йому довелося купити ще один квиток вже на наступний автобус.

«Етика і ставлення до людей, які воюють на передовій і бачать смерть кожен день, на цивілці часом залишає бажати кращого – це суто моя особиста думка», – підсумував волонтер.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ