У відповідь на офіційну заяву МОЗ України про захоплення адміністрації ОНМедУ, представники Нацполіції в Одеській області надали неправдиві коментарі, що можуть свідчити або про некомпетентність співробітників Нацполіції, або про їхню заангажованість.

Про це йдеться у заяві Міністерства охорони здоров'я України.

«Представники Нацполіції в Одеській області заявили, що захоплення ОНМедУ 10 грудня нібито не відбувалося, натомість пояснили, що такі дії були виконанням провадження суду, а особи, котрі захопили будівлю, були державними виконавцями», — сказано у повідомленні відомства.

У МОЗ заявили, що інформація поліції не відповідає дійсності, оскільки відомо, що 10 грудня державні виконавці прибули у супроводі приватної охорони «Фенікс».

«Захоплення будівлі університету відбувалося співробітниками приватної охоронної компанії »Фенікс«, які блокували вхід і перешкоджали доступу співробітників університету на робочі місця», — наголошують у міністерстві.

«За цими подіями спостерігали представники Нацполіції в Одеській області. Про таке свідчить не лише офіційне звернення в. о. ректора Костянтина Аймедова до МОЗ України, а також численні фото- та відеодокази», — додали у МОЗ.

Нагадаємо, вчора в Одесі захопили медуніверситет: працівників звільняли, а документи знищували, — МОЗ.

ІА "Вголос": НОВИНИ