320 неповнолітніх були знайдені та повернені додому відразу – упродовж доби. Усього за 5 місяців цього року розшукано 334 дитини, які зникли безвісти.

Про це повідомляє Depo.Донбас із посиланням на пресслужбу поліції Донецької області.

«Щодня поліцейські приймають в середньому 5 повідомлень про зникнення дітей. Це надзвичайна подія, тому на пошуки задіються всі можливі сили поліції, залучаються ЗМІ та громадськість.

Завдання – знайти дитину в найкоротший час, бо це зменшує ризик того, що вона потрапить у біду. Поліція закликає дорослих якнайскоріше повідомляти про зникнення малечі, не витрачаючи час на самостійні пошуки», – зазначають у відомстві.

За словами правоохоронців, 96% зниклих дітей удалось розшукати вже у перші години після звернення батьків. Ніхто з дітей не постраждав і не став жертвою злочину.

Однак не досить повернути дитину додому – потрібно зробити так, аби це більше не повторилося, зазначають у поліції.

Найчастіше причинами того, чому діти опиняються на вулиці, є недбалість або неуважність батьків чи конфлікти в родині.

«У Краматорську 17-річна дівчина пішла з дому і не повернулася. Поліцейські опитали друзів, вчителів, сусідів, перевірили місця, де вона може перебувати, і відразу знайшли втікачку. З'ясувалося, що у дитини проблеми з однолітками і в навчанні, за що її відраховують із технікуму. Дівчинка зізналася правоохоронцям, що думала про самогубство», – розповіла начальник відділу ювенальної превенції поліції області Катерина Шнейдер.

Ювенальний поліцейський умовив адміністрацію навчального закладу не відраховувати ученицю і взяв її на поруки. З дівчиною та її сім'єю проведена бесіда, і тепер поліція стежитиме за долею підлітка.

Поліцейські повідомляють, що всього з початку року в поліцію надійшло 334 повідомлення про зникнення дітей. Місцеперебування всіх встановлено, з них троє, за попередньою інформацією, перебувають на тимчасово окупованій території зі своїми рідними», – йдеться в повідомленні.

Додамо, що США буде допомагати Україні в розшуку військовополонених і зниклих безвісти.

ІА "Вголос": НОВИНИ