Причиною вибуху на Рівненському військовому полігоні, внаслідок якого постраждав військовослужбовців, стала, за попередньою інформацією, детонація артилерійського снаряду.

Про це повідомив речник поліції Рівненської області Антон Греков у коментарі Громадському радіо.

«За попередньою інформацією, на рівненському полігоні здетонував артилерійський снаряд. Від його вибуху постраждав один військовий», – сказав він.

Також Греков додав, що слідчі поліції та військова прокуратура продовжують працювати на місці детонації снаряду. Наразі вирішується питання про правову кваліфікацію інциденту.

Як повідомлялося, на Рівненському загальновійськовому полігоні 20 листопада стався вибух, унаслідок якого поранення отримав один військовий.

Під час навчань на полігоні колона військової техніки зупинилася, щоб оглянути транспорт. У цей час поблизу однієї із машин стався вибух. Унаслідок нього осколкові поранення передпліччя отримав 19-річний солдат, якого госпіталізували до військового госпіталю.

6 липня на Рівненському військовому полігоні під час навчань вибухнув міномет «Молот», унаслідок чого троє бійців-контрактників загинули та дев'ятеро отримали поранення.

Слідчий експеримент показав, що розрив міномета М120-15 "Молот" стався через його подвійне заряджання.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ