Щонайменше 133 особи було затримано грецькою поліцією за заворушення, які сталися в четвер увечері біля грецького парламенту під час масового мітингу проти угоди Афін зі Скоп'є про перейменування колишньої югославської республіки Македонії.

Про це повідомила газета Naftemporiki, передає Укрінформ.

Зазначається, що грецькі правоохоронці затримали в районі центральної площі Синтагма 133 людини, 10 з яких були згодом заарештовані за участь у сутичках.

Поліцейським довелося застосувати в четвер увечері, 24 січня, біля стін парламенту в центрі Афін сльозогінний газ для розгону групи молодих людей, які напали на працівників поліції. Люди в протигазах і чорних хустках на обличчях підійшли до пам'ятника Невідомому солдату та піднялися мармуровими сходами, що ведуть до виходу на територію парламенту.

Там уже стояв загін спецназу у повному екіпіруванні – в шоломах, протигазах і з пластиковими щитами в руках. Молоді люди стали кидати в поліцейських каміння, палиці і пускати в їх сторону освітлювальні ракети, у відповідь правоохоронці відразу ж застосували сльозогінний газ.

Хмара сльозогінного газу почала поширюватися площею, і учасники маніфестації, які прийшли до парламенту з грецькими прапорами і транспарантами, були змушені з поспіхом розійтися.

Організатори оголосили в мегафони, що потрібно продовжувати боротьбу і в п'ятницю прийти на новий мітинг об 11:00 до парламенту. Очікується, що в п'ятницю вдень у парламенті пройде голосування щодо угоді зі Скоп'є.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ