Передає УНН.

Відповідно до рішення, кримінальне провадження було відкрито 11 квітня 2017 року ГСУ Нацполіції після Рахунковою палатою за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами Державного управління справами при реконструкції Маріїнського палацу упродовж 2014-2015 років, а також у першому півріччі 2016 року Провадження розслідує ГСУ Нацполіції.

Аудитом встановлено, як ідеться в рішенні, що було завищено ціни на придбання протягом 2014-2015 років та протягом 1 півріччя 2016 року коштовних матеріалів, виробів та інвентарю (люстри, сантехніка та ін.) на суму 1,39 млн грн, у 2015 році та першому півріччі 2016 року - придбано та змонтовано за завищеними цінами вироби із нержавіючої сталі (труби та листи) на суму 2,13 млн грн.

Окрім того, згідно з ухвалою суду, не підтверджена дефектними актами сума виконаних робіт у розмірі 1,389 млн грн.

У межах розслідування цього провадження, 22 серпня цього року слідчий суддя за клопотанням обвинувачення надав дозвіл Державній аудиторській службі провести позапланову виїзну ревізію у ДУСі протягом 15 робочих днів з 25 вересня. Однак аудитслужба звернулася до Нацполіції з вимогою продовжити строк ревізії ще не 5 днів, оскільки багато документів і потрібно перевірити багато фактів придбання матеріалів за завищеними цінами. Тому до суду було подане ще одне клопотання, в якому обвинувачення просило слідчого суддю продовжити термін ревізії.

Печерський райсуд задовольнив клопотання і продовжив термін позапланової виїзної ревізії на 5 днів, з 17 по 23 жовтня цього року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ