Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, передає «Інтерфакс».

За його словами, зазвичай фермери не мають проблем із рейдерами під час посіву, проте під час збирання урожаю відбуваються спроби захоплення. 

«Наше основне завдання - зробити так, щоб зібрав урожай фермер, який його посадив. Після цього всі господарські суперечки повинні вирішуватися в установленому законом порядку, а саме шляхом звернення до суду. І це буде правильною позицією поліції як органу виконавчої влади, принциповою і законною», - зазначив Фацевич.

Він також наголосив на важливості укладання угод з поліцією охорони, аби захистити об'єкти аграрних підприємств і сільськогосподарських угідь. Ця взаємодія дозволить поліції швидко реагувати на правопорушення.

Поліція охорони розробить єдину дислокацію сил реагування на виклики під час здійснення охорони. Це пов'язано з тим, що не в кожному селі присутні поліцейські. Фацевич також поставив завдання в кожному регіоні керівникам підрозділів превенції ініціювати засідання оперативних штабів, створених при обласних державних адміністраціях з протидії рейдерським захопленням в аграрному секторі.

ІА "Вголос": НОВИНИ