Про це повідомив відділ комунікації поліції м. Києва.

До чергової частини надійшло повідомлення, що біля будівлі НАБУ невстановлені особи здійснюють протиправні дії. На місце події виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції та екіпажі патрульних.

На місці перебувала група приблизно із 30 людей. Встановлено, що частина з них увійшла до приймальні громадян НАБУ, пошкодивши при цьому вхідні двері. Крім того, правопорушники пошкодили фарбою зовнішні ролети будівлі та камери відеоспостереження.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до чотирьох років. Досудове розслідування у справі триває.

Раніше цього дня до будівлі НАБУ в Києві увірвалися кілька осіб, які прийшли на мітинг за відставку директора Бюро Артема Ситника. Люди у футболках «певної асоціації» зайшли до холу Бюро, намагаючись влаштувати заворушення. Зокрема, вони розмалювали червоною фарбою написи на вивісках НАБУ, повісили на скляних дверях і вікнах біля входу плакати з критикою діяльності А.Ситника, а також поставили перед будівлею сміттєвий бак, написавши на ньому «Ситник». Потім протестувальники покинули приміщення Бюро.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ