Про це повідомляє Press Association з посиланням на джерело, знайоме з ходом розслідування, передає ITV.

Як зазначає видання, до замаху причетні «кілька росіян», зараз ведуться пошуки більш ніж однієї людини.

«Слідчі вважають, що вони встановили підозрюваних, які вчинили напад з допомогою «Новачка», через систему відеоспостереження, і звірили це з персональними даними людей, які в'їхали в країну приблизно в цей час. Вони (слідчі) впевнені, що це росіяни», — заявило джерело.

Раніше британські слідчі запідозрили Головне розвідувальне управління Генштабу збройних сил РФ у замаху на Сергія і Юлію Скрипаль.

Як повідомлялося, 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною.

14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про видворення з країни 23 дипломатів РФ і скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією ряд країн заявив про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

В Організації по забороні хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердили російське походження «Новічка».

Згодом спецслужби Великої Британії встановили осіб, підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Скрипаля і його дочку. Їх імена не розголошують, проте вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Пізніше, 30 червня сталося отруєння «Новічком» двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишається в критичному стані в лікарні.

ІА "Вголос": НОВИНИ