Про це поінформував речник Нацполіції Ярослав Тракало, пише УП.

Посадовець уточнив, що мова йде про зупинку народними депутатами товарного складу на 4 хвилини. Тракало також додав, що було зупинено ще один український товарний поїзд, з чим теж розбирається поліція.

Зі свого боку, «Штаб блокади торгівлі з окупантами» повідомив, що «у зв'язку із незаконною відмовою Укрзалізниці надати документи на поїзди, які везуть з території Росії та окупованих територій України через Росію вантажі, документів про їх походження та пункти призначення, акція у Конотопі продовжується».
Разом з тим, у повідомленні йдеться про те, що «блокадники» зупиняють вантажні потяги, здійснюють перевірку документів безпосередньо у машиніста. Однак електрички та пасажирські потяги учасниками акції не зупиняються. У Штабі очікують від «Укразалізниці» негайного надання зазначених документів народним депутатам для здійснення депутатського контролю.

Як відомо, сьогодні, 5 березня, о 14:18 сторонні особи вкотре спробували заблокувати курсування вантажного поїзда на перегоні Вирівка  – Конотоп. Про це повідомила прес-служба «Укрзалізниці». Зазначалося, що у блокуванні руху поїздів брали участь два народні депутати України та ще близько 100 сторонніх осіб, вже о 15:26 поїзд відновив рух.

Цей поїзд на станції Хутір-Михайлівський пройшов усі необхідні процедури прикордонного та митного контролю і був допущений до подальшого курсування. Наразі на місці блокування поїзда перебувають правоохоронні органи. За сьогодні це вже друга спроба заблокувати рух вантажного поїзда у Конотопі. Так, о 12:13 народними депутатами було затримано на 5 хвилин рух вантажного поїзда. Перегін Вирівка  – Конотоп розташований на двоколійній ділянці, пасажирські поїзди курсують відповідно до графіка. 

ІА "Вголос": НОВИНИ