Про це сказав на брифінгу начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко, передає теканал «112 Україна».

За його словами, на них складено адмінпротоколи. Також людям, які отримали травми при затриманні, надавалася медична допомога.

За даними Крищенка, під вартою залишають ще кілька осіб, дії яких будуть розглядатися в контексті ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Він повідомив, що 5 поліцейських отримали незначні опіки очей від сльозогінного газу під час сутичок з націоналістами в неділю рано вранці.

Крищенко пояснив також мотиви затримання праворадикалів.

«Паралельно з заявкою на проведення Маршу рівності була заявка на переведення молебню на Майдані бля пам'ятника Грушевському... Але, всупереч своїй заявці, частина цих людей, до 200 чоловік, перекрили вулицю Володимирську, з вимогою перешкоджання маршу. Це порушення законодавства… Тому поліція вжила заходів до розблокування, до припинення провокацій», - розповів глава київської поліції.

«З огляду на те, що проти поліції були заздалегідь приготовані і сльозогінний газ, і вибухові пакети, я вважаю ці дії обґрунтованими», - додав він.

Як уже повідомлялося, вранці поліція жорстоко розігнала активістів, які вийшли на протест проти гей-параду: понад 50 затриманих . У мережі також з'явилися відео кривавого розгону протестувальників.

Через проведення заходу роботу трьох станцій Київського метрополітену обмежено з самого ранку.

Окрім того, у Києві кілька сотень людей вийшли з плакатом «Наварю геям їсти».

ІА "Вголос": НОВИНИ