Про це повідомляє НВ

Кіберполіція сьогодні повідомила про те, що, спільно з технічними спеціалістами компанії Cisco, викрила одну із наймасштабніших фішингових кампаній – кіберзлочинці створювали фейкові сайти та виманювали персональні дані інтернет-користувачів. З вересня 2017 року зловмисники, користуючись рекламним кампаніями Google Adwords, «заманювали» на підробні інтернет-ресурси про блокчейн і криптовалюти.

Після переходу за посиланням жертви замість blockchain.info потрапляли на схожі до справжніх домени (наприклад, bockchain.info ) зі спеціальним програмним забезпеченням, створеним кіберзлочинцями. Яке, зокрема, розшифровувало паролі біткоін-гаманців та відправляло отримані дані на сервер зловмисників.

За приблизними підрахунками Кіберполіції, лише у період з вересня по грудень 2017 року зловмисники заволоділи криптовалютою на суму 700 BTC, що дорівнювало 5 млн дол. (зараз вартість одного біткоіна коливається в межах 8,9 тис дол).

Спеціалісти з безпеки ресурсу blockchain.info назвали цю фішингову кампанію однією з наймасштабніших за всю історію існування компанії.

«Ми вважаємо, що ця група почала свою діяльність ще наприкінці 2014 року, та за три роки їхній загальних дохід від злочинної діяльності може перевищувати сотні мільйонів доларів США», – зазначили експерти.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ