Про це 28 липня повідомив перший заступник голови Нацполіції України В’ячеслав Аброськін.

«Вказані особи належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України. До організації входило близько 30 членів. Члени організації займаються поставкою та реалізацією наркотичних засобів на території держави», – заявив Аброськін та додав, що члени злочинної організація мали «корумповані зв’язки у правоохоронних органах, зокрема – в судах».

Також заступник голови Нацполіції зауважив, що затримані є членами однієї з найбільших організованих злочинних організацій, що діють на території України. До цієї організації входило близько 30 членів.

За даними поліції, 22 липня на Житомирщині невідомі обстріляли автомобіль, що рухався автодорогою, вогнепальне поранення отримала 46-річна киянка. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 КК (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство). 

Правоохоронці встановили підозрюваних, які є мешканцями Дніпропетровської області.

«На момент затримання один із них – 32-річний житель м. Нікополь – проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району та виконував роль кілера в угрупуванні. Під час обшуку було вилучено автомат Калашникова з глушником та пістолет з набоями, дві тротилові шашки, механічні детонатори та 2 упаковки пластиду. Також вилучено інші речові докази, зокрема «чорну бухгалтерію» щодо операцій з наркотичними засобами», - йдеться у повідомленні поліції. 

Затриманому було оголошено про підозру за ст. 263 КК (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). 

Рішенням суду затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 140 тис. гривень.

«27 липня після внесення вказаної суми чоловік був звільнений з-під варти. Однак поліцейські затримали його знову – за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство», - заявили у поліції. 

28 липня поліція затримала 44-річного організатора злочинного угрупування.

«Чоловік їхав до Житомира на підтримку затриманому поплічнику, проте дорогою він не справився з керуванням автомобілем і потрапив у ДТП на автодорозі Київ-Чоп. ... В автомобілі під час огляду місця ДТП вилучили пістолет з глушником, великі суми грошей у гривнях та іноземній валюті, а також наркотичні засоби», - зазначили правоохоронці. 

Лідера злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК. Заходи поліції з викриття злочинної діяльності вказаного угрупування продовжуються.

Зброя та боєприпаси, вилучені правоохоронцями в злочинців.

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ