Поліцейські затримали громадянина Росії, який у 2014 році брав участь в окупації Слов'янська, - повідомляють у головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

«Чоловік розповів правоохоронцям, що приїхав до Слов'янська ще до подій 2014 року, і деякий час проживав разом із мешканкою міста. Коли місто захопили, він звернувся до бойовиків та запропонував свою допомогу. Пособник терористів «працював» на блокпості, перевіряючи автотранспорт та людей. Згодом йому видали форму та автомат Калашникова», - йдеться у повідомленні.

Після звільнення міста росіянин разом з іншими найманцями виїхав до Донецька. Деякий час він перебував у військовому таборі, розташованому на території шахти, а потім самовільно покинув його.

Бойовик втік додому до РФ, однак ані у так званій «ДНР», ані у власній країні не прижився і повернувся до Слов'янська.

Відносно підозрюваного відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ