[media=135106,135107] 

Про це повідомляє прес-служба поліції.

За словами учасниці бандфорування, до лав терористів вона вирішила піти добровольцем через брак коштів, хоч і має вищу освіту з менеджменту, але, мешкаючи в окупованій Горлівці, не змогла знайти роботу.

Так, у березні 2014 року вона отримала зброю і почала охороняти периметр блокпосту, розташований біля Горлівської адміністрації. Після закінчення курсів невідкладної медичної допомоги пішла на фронт  санітарним інструктором мінометної батареї першого мотострілкового батальйону. Вона допомагала пораненим та навіть встигла побувати у деяких гарячих точках, як Дебальцеве.

У жовтні 2016 року санітарка залишила лави бойовиків, адже знайшла роботу в місцевій лікарні, де і досі працює оператором комп'ютерного набору.

У неділю, 22 липня, на КПВВ Мар'їнка під час стандартної процедури перевірки правоохоронці спільно з прикордонниками, що входять до складу ООС, зупинили учасницю НЗФ, яка виїхала з окупованої території на зустріч із коханим.

На момент зупинки поліцейські вже володіли достатньою інформацією щодо її причетності до терористичного угрупування.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ