Про це повідомляє Національна поліція України.

Як йдеться у повідомленні, дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії проводило відкриті торги на закупівлю великовантажних мототранспортних засобів. В результаті перемогли підприємства, які запропонували найнижчу ціну відповідно до лотів. Втім, аналіз інформації показав, що запропонована вартість завищена, а подальше укладання договорів з цими підприємствами може призвести до перевитрати коштів компанії.

Правоохоронці відправили листа до «Нафтогазу» з цією інформацією, після чого компанія скасувала закупівлю автокранів і провела повторний аукціон.

«Після отриманих від Департаменту захисту економіки Нацполіції відповідних листів компанія відмінила закупівлю автокранів за завищеними цінами і оголосила проведення повторного аукціону. На цей раз ті ж самі компанії запропонували ціни, що були значно нижчими. Таким чином працівники відділу протидії злочинам у паливно-енергетичному комплексі Департаменту захисту економіки Нацполіції попередили перевитрату коштів НАК «Нафтогаз України» на суму майже 36 мільйонів гривень», – підсумували у поліції. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ