Про це пише УНІАН з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції України.

Зазначається, що про це йшлося сьогодні, 13 січня, на оперативній нараді під головуванням першого заступника керівника Нацполіції – начальника кримінальної поліції В‘ячеслава Аброськіна.

У нараді взяли також участь керівники поліції Автономної Республіки Крим, поліції Херсонщини, а також кількох структурних підрозділів Нацполіції, зокрема департаментів карного розшуку та кіберполіції.

Повідомляється, що необхідність активізації роботи поліції Криму з виявлення та припинення кримінальних правопорушень пов’язана зі значним потоком людей і транспорту, які щодня перетинають лінію розмежування між Україною й окупованим Кримом. Так, лише упродовж минулого року контрольні пункти в обох напрямках перетнули понад 2,5 млн осіб та близько 410 тис. транспортних засобів. 

Аброськін зазначив, що метою наради є організація роботи поліції Криму з протидії кримінальним елементам. Зокрема, йдеться про виявлення злочинів, учинених стосовно громадян України на території півострова. Також йдеться про виявлення і затримання осіб, яких правоохоронні органи України розшукують за вчинення злочинів проти основ національної безпеки держави.

Окремо учасники наради обговорили роботу із затримання зловмисників, які прибувають в Україну для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також диверсійних актів. Окрім того, українські правоохоронці фіксують випадки викрадення транспорту, який зникає на території Криму і перебуває там.

Відтак поліція Криму і прилеглих областей скоординують свою роботу в напрямку виявлення і припинення кримінальних правопорушень. Для цього активізується робота поліції на трьох пунктах пропуску, розташованих на лінії розмежування з окупованим півостровом.

Також Аброськін повідомив, що відомство розробляє концепцію роботи на лінії розмежування Херсонської області з окупованою територією АР Крим.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ