Про це 112.ua повідомило джерело в поліції.

«Зараз на вул. Саксаганського співробітники карного розшуку проводять затримання членів злочинної банди, які вкрали з бібліотеки ім. Вернадського книгу «Апостол» 1574 р. Книга знаходиться на місці затримання», - розповіло джерело.

Книгу викрали у травні 2016 р. За словами працівників бібліотеки, до них прийшов чоловік, який назвався представником контролюючого органу, і надав копії документів для проведення звірок тих книг, які в них зберігаються. Після чого назвав список тих видань, які він хотів би перевірити. При цьому попросив окреме приміщення, де б він зміг спокійно працювати. Протягом дня людина кілька разів виходила з приміщення, залишаючи при цьому свої речі. В кінці робочого дня він вийшов і назад уже не повернувся. Коли персонал бібліотеки почав звіряти видані йому для ознайомлення видання, вони виявили відсутність стародруку.

Львівський «Апостол» Івана Федорова був виданий накладом близько 1-1,2 тисяч примірників, зараз відомо про близько 120 збережених примірників. При цьому у фондах Національної бібліотеки ім. Вернадського зберігається 5 примірників, але всі вони неповні. Крім того, примірники книги є у книгосховищах Львова, Харкова, Дніпропетровська, а також в інших країнах – Білорусі, Польщі, Болгарії, РФ, США та інших країн. Книга видана у великому форматі, оригінальне видання складалося з 278 аркушів, включаючи 264 пронумерованих.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ