Про це повідомляє Інтерфакс.

Манафорту пред'явлені звинувачення в двох різних судах – у Вашингтоні та в Олександрії, штат Вірджинія.

В Олександрії судове засідання призначене на 10 липня: там суд звинувачує його в банківському і податковому шахрайстві. CNN підрахував, що якщо його визнають винним у 9 епізодах банківського шахрайства, по кожному з яких він може отримати до 30 років в'язниці, це вже становитиме термін в 270 років. Ще одне звинувачення стосується порушення податкового законодавства; максимальна санкція за цією статтею, в якій його звинувачують, становить 8 років.

«З огляду на характер звинувачень проти підсудного і очевидну вагу доказів проти нього, обвинувачений з великою ймовірністю проведе решту свого життя у в'язниці», – заявив суддя окружного суду Вірджинії.

У Вашингтоні 17 вересня буде розглядатися справа про порушення Манафортом американських законів про лобізм під час роботи на колишнього президента України Віктора Януковича і у відмиванні незаконно отриманих грошей. За версією слідства, Манафорт зі своїм помічником витратив не менше 2 млн дол через офшорні рахунки, вводячи в оману найняті ними ж легальні лобістські компанії. За цей злочин Манафорт може отримати від 15 до 20 років в'язниці.

Манафорт не визнав себе винним ні по одному пункту звинувачень і зажадав розгляду його справ судом присяжних.

Як писав «Вголос», американський політтехнолог і колишній радник екс-президента України Віктора Януковича Пол Манафорт давав вказівки щодо переслідування опозиційної лідерки Юлії Тимошенко.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ