Український політв'язень Олександр Кольченко провів 3 дні минулого тижня у штрафному ізоляторі Копейської колонії у Челябінській області.

Про це «Громадському» повідомила мати Олександра Лариса Кольченко.

Вона зазначила, що формальною причиною утримання у штафному ізоляторі стало «недотримання форми одягу».

Також мати Кольченка вказала, що незадовго до утримання в ізоляторі він написав заяву про зустріч з українським консулом та уповноваженим з прав людини.

«Формально — за недотримання форми одягу, але незадовго до цього він написав заяву, в якій просив зустрічі з українськими консулом та уповноваженим з прав людини», — розповіла Громадському Лариса Кольченко.

«Нині його вже випустили», — додала вона.

3 серпня мати політв'язня повідомила, що стан здоров'я Олександра Кольченка поганий, він недостатньо оговтався після голодування.

Нагадаємо, 30 липня політв’язень Кольченко вперше за 9 місяців зустрівся з матір’ю у колонії Челябінська. Кольченкові дозволили перебувати у спеціальному номері для тривалих побачень.

Після отримання дозволу на тривале побачення з сином Лариса Кольченко прибула до Челябінська.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

13 липня мати політв’язня Олександра Кольченка привітала незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова з днем народження.

29 червня український політв’язень Кремля Олександр Кольченко в колонії Челябінської області зустрівся з адвокатами та розповів про умови свого утримання та стан здоров’я. Він повідомив, що умови утримання не змінилися, а стан здоров'я — нормальний.

7 червня Кольченко припинив голодування, яке оголосив 31 травня з вимогою звільнити Олега Сенцова. Громадське опублікувало повний текст листа Кольченка.

Кольченко зазначав, що триматиметься, доки вистачить здоров’я.

14 червня Європарламент підтримав резолюцію щодо негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів Кремля.

ІА "Вголос": НОВИНИ