Незаконно засуджений у Росії журналіст Роман Сущенко, що утримується у колонії в Кіровській області, вперше за 2,5 роки провів тривале побачення з дружиною та донькою.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Як зазначається, побачення тривало три дні. Для бранця Кремля та рідних виділили спеціальну кімнату, призначену для тривалих побачень ув'язнених із сім’ями.

«Батько схуд, видно, що етап дався йому нелегко. Почуває себе більш-менш нормально, місцевий лікар слідкує за його тиском. Передали батькові слова підтримки та показали листівки від колег. Він передає усім подяку та вітання», — розповіла донька Юлія.

За її словами, побутові умови утримання Сущенка в колонії трохи покращилися. Його перевели до теплішою камеру і дають окріп.

Водночас, вона підкреслює, що залишаються проблеми з телефонними дзвінками - йому їх обіцяють надати, утім до телефону не виводять. Також  політв'язеню не передають кореспонденцію.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку, якого засудили до 12 років колонії суворого режиму.

Як писав «Вголос», напередодні Сущенко написав у листі до представників української діаспори в Латвії, що готується до переїзду.

Як відомо, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з’ясувати можливість нового наступу бойовиків «ДНР» на Маріуполь.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

ІА "Вголос": НОВИНИ