Як уже писав «Вголос», «Самопоміч» у повному складі відмовилася працювати у ЛМР, вимагаючи покарати депутата-свободівця за «неетичні висловлювання».

У коментарі кореспондентові «Вголосу» очільники інших фракцій Львівської міськради назвали дії депутатів від «Самопомочі» безвідповідальністю, шантажем і нехтуванням інтересами громади міста.

«На мою думку, це банальна втеча від відповідальності, бо ми сьогодні мали розглядати важливі питання, - сказав очільник фракції «Української Галицької Партії» Тарас Чолій. - Це політичний цирк, коли міський голова вкотре, вже традиційно, відсутній на сесії, а його фракція робить демарш. Це не має жодної політичної перспективи. Навпаки, я вважаю, що фракція «Самопомочі» демонструє безвідповідальність і неспроможність керувати містом, так само, як і міський голова. Тому нехай виборці наступного разу, коли підуть до урн, зважать на те, за кого голосують, і запитають своїх обранців, чому вони поводяться так ганебно».

Керівник фракції «Свободи» Маркіян Лопачак наголосив на тому, що міський голова знехтував інетерсами львів’яни, узявшись за президентську і парламентську передвиборчі кампанії:

«Ми пам’ятаємо передвиборчу фразу Садового: «Львів’яни, візьміть мене, будь ласка, на роботу». Львів’яни його взяли, а він замість того, щоб працювати, займається винятково політичною кар’єрою і своєю партією «Самопоміч».

Своїми діями Садовий довів місто до сміттєвої кризи, яку вже протягом двох років вирішити не можуть. А сьогодні, коли був запланований розгляд важливих питань, в тому числі щодо виходу із цієї кризи, мер проігнорував сесію, вдруге підряд прогулявши засідання по закордонних поїздках зі своїми нардепами.

Разом з тим, його фракція демонстративно покинула сесійну залу. Чи це небажання працювати, чи це нерозуміння, як вони мають діяти, коли відсутній Садовий, чи це банальний вихід з роботи депутатів ЛМР в ранг політиків, які почали займатися передвиборчою кампанією – президентською і парламентською… У цій ситуації окрім львів’ян не програє ніхто. І дуже прикро, що зі ЗМІ, які належать Садовому, ми тільки чуємо як мер і його партія нібито піклуються про місто, а на ділі спостерігаємо, як ці люди свідомо шкодять Львову і його господарці».

Керівник фракції «Народного контролю» Валерій Веремчук назвав дії фракції «Самопомочі» шантажем:

«Учора ми нормально працювали в робочому режимі на комісіях та колегіях і не було жодних вимог чи застережень. Сьогодні ж ми отримали шантаж. Із сесійної зали це виглядає не просто неетично і  некоректно, це шкодить місту та його громаді. Сьогодні представники «Самопомочі» домагалися зриву прийняття дуже важливих і термінових програм. Проте їм це не вдалося: колеги з усіх фракцій мобілізувалися і змогли продовжити роботу. Сподіваюся, люди оцінять бездіяльність депутатів, які нехтують своїми обов’язками».

Натомість очільник фракції «УКРОПу» Ігор Телішевський наголосив на тому, що місто може спокійно працювати і без депутатів від партії мера:

«Як на мене, вони хотіли показати, що без «Самопомочі» ту нічого не працюватиме. Проте, як бачимо, сесія продовжила працювати. Без «Самопомочі» місто може жити, ще й набагато краще.

Суть у тому, що «Самопоміч» почала займатися політикою. Ми бачимо, що Андрія Івановича тижнями немає на роботі, він їздить країною і світом. Місто його не цікавить – йому потрібні президентські і парламентські вибори. А як наслідок, через міського голову-очільника партії «Самопоміч» прості львів’яни змушені терпіти незаконні забудови і застій в розвитку.

Сьогодні у Брюсселі займається своєю передвиборчою кампанією, а його депутати в ЛМР у той час не знають, як голосувати. Вони бояться непорозумінь, які потім можуть виникнути із Садовим, тому і вмивають руки».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ