Політолог, шеф-редактор наукового журналу «Політична думка» Володимир Полохало сьогодні, 31 січня, під час прес-конференції у Львові виокремив три стратегічні помилки Віктора Ющенка, внаслідок яких нова влада втратила величезний кредит довіри.

За його словами, першою помилкою Президента України є надання необмежених повноважень РНБО та її секретарю – Петрові Порошенку. Друга – відставка уряду Юлії Тимошенко «без жодної аргументації». Третя – підписання меморандуму з Віктором Януковичем.

«Спочатку Ющенко створив два уряди. Урядом Тимошенко фактично керував Порошенко. Ющенко не виокремив конкретного вектора зовнішньополітичних відносин: акцентує на Європі, а перший візит робить в Росію. Підписавши меморандум з Януковичем, Ющенко зрадив ідеали Майдану. Найгірше, що за час президентства Ющенка не відбулося демократизації економічного життя України. Призначення уряду Єханурова – змова Ющенка з олігархами.

Саме 22 вересня 2005 року припинилася економічна демократизація суспільства. Боделану, Бакаю та іншим уже можна сміливо повертатися в Україну. Їм нічого не загрожує. Ющенко підписав пакт з олігархами. Уряд Єханурова – прокучмівський уряд», — наголосив В.Полохало.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ