Про це зазначив Глава УГКЦ Святослав під час зустрічі з українським вченим-релігієзнавцем Ігорем Козловським, якого було звільнено з полону так званої «ДНР» напередодні Нового року, передає Інформаційний ресурс УГКЦ. 

Зустріч відбулася 12 січня у резиденції Глави УГКЦ у Києві. Ігор Козловський прийшов, щоб особисто подякувати Блаженнішому Святославу за усю підтримку, яку він отримував під час перебування в ув'язненні, а також за усі зусилля задля його звільнення.

«У підвалах я розповідав про вас, про Церкву. Все це впливало на зміну свідомості моїх слухачів. Зі мною в ув'язнені перебували і кримінальні злочинці, і колишні бойовики так званої «ДНР». Проте вони мали багато запитань, адже переживали багато духовних проблем», – розповів п. Козловський.

При цьому він зазначив, що ми будемо мати проблему з місцевим населенням, адже за роки окупації через постійну пропаганду відбулася зміна свідомості. «Нам потрібно повертати не тільки територію нашої країни, але й територію людських сердець», – сказав релігієзнавець.

Під час зустрічі обговорили також потребу для сучасної України мати проект розвитку. «Сьогодні ми, громадяни України, об'єднані, як ніколи раніше. Але ми об'єднані не задля якихось вищих вартостей чи цілей, а проти загарбника. Такий стан не буде тривати постійно. Тому нам потрібний проект розвитку країни, визначений шлях, яким ми спільно мали б йти», – зазначив Блаженніший Святослав.

У відповідь п. Ігор сказав, що на його переконання шлях до деокупації Донбасу і повернення Криму лежить через розбудову України: «Дайте Україні збагатіти, щоб був добробут, впевненість у завтрашньому дні – і зброя стихне».

Зазначимо, що 27 грудня 2017 р. з полону бойовиків було звільнено 73 українських заручників.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ