Про це в ефірі «112 Україна» повідомив Павло Канигін, журналіст «Нової газети».

«Зустріч Агеєва з матір'ю сталася в Старобільську, в СІЗО. Віктор мав непоганий вигляд, здоровий, але з його зовнішнього вигляду було видно, що зустріч стала для нього хвилюючою, йому було дуже приємно. Сама зустріч тривала близько однієї години. Мати передала речі та цукерки, все це офіційним шляхом було оформлено співробітниками СІЗО», – повідомив журналіст.

Віктор розповів, що дуже сподівається на те, що російська влада підключиться до його справи і почне його «витягувати», він дуже сподівається, що буде запущено процедуру обміну полоненими.

«Також ми дізналися, що до Віктора навіть не приїздив російський консул, за весь цей час, що він перебував у СІЗО, до нього приїжджав тільки Червоний Хрест», – зазначив Павло Канигін.

У ході зустрічі Агєєв підтвердив, що «вирушив служити за контрактом, перейшов кордон з Луганською областю і потрапив на територію України».

Як уже писав Вголос, Агєєва затримали українські військові на Луганщині. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську.  

Міноборони РФ спростовує інформацію про затримання російського військового, заявляючи, що Агєєв дійсно служив у ЗС РФ, але в минулому році звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

Водночас мати Агеєва повідомила, що її син у травні цього року надіслав їй фотографію наказу про присвоєння йому звання єфрейтора. Пізніше Агєєв підтвердив українським ЗМІ, що він є військовим-контрактником Збройних сил РФ. Наразі він утримується в СІЗО міста Старобільська.

Зазначимо, що проти Агеєва відкрито провадження за статтею про створення терористичної групи чи організації (ч. 1 ст. 258-3 КК).

22 липня Служба безпеки України організувала зустріч російського військовослужбовця Віктора Агєєва, затриманого на Донбасі, з його матір'ю.

Також стало відомо, що найближчим часом Україна передасть до Міжнародного суду ООН чергові докази про спроби дестабілізувати ситуацію в РФ Україні, зокрема інформацію про ДРГ, до складу якої входив контрактник ЗС РФ Віктор Агєєв, затриманий на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ