Голова фракції «Свобода» у Львівській міськраді Руслан Кошулинський нагадав, що в костелі у Свідниці 18 вересня 2011 року встановили таблицю, на якій був напис «В пам'ять професорам Львівських навчальних закладів, розстріляних у липні 1941 року на «Вулецьких пагорбах» у Львові гітлерівським батальйоном «Нахтігаль». У її встановленні брали участь влада Свідниці і архієпископ Мечислав Мокшицький митрополит Львівський.

Кошулинський наголосив, що текст, який написали на пам’ятній таблиці – це «грубе перекручення історії і паплюження пам’яті».

«Тому ми звернулися до Генерального Консульства Республіки Польща у Львові з проханням втрутитися та зупинити розпалювання міжнаціональної ворожнечі», – розповів депутат.

Він зазначив, що сьогодні, 31 січня ВО «Свобода» отримала відповідь від Генконсула РП у Львові Ярослава Дрозда, який повідомив, що влада Воєводства Регіону Нижньої Сілезії відредагувала напис на таблиці у костелі. Оновлений варіант тексту має такий вигляд: «В честь львівських професорів, розстріляних у липні 1941 році на Вулецьких пагорбах у Львові гітлерівцями».

Нагадаємо, що 29 вересня 2011 року на пленарному засіданні сесії Львівської міськради депутат від ВО «Свобода» Тарас Семущак зачитав заяву до Президента України, МЗС України і Генконсула Республіки Польща у Львові щодо відкриття цієї так званої «Львівської таблиці» у костелі Свідниці.

ІА "Вголос": НОВИНИ