Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляє «Укрінформ».

«Упродовж останніх років право вето багато разів паралізовувало роботу Ради в різноманітних питаннях безпеки. Польща підтримує французьку пропозицію прийняти Кодекс дій у справі незастосування права вето, якщо йдеться про найтяжчі злочини у світлі міжнародного права, зокрема і злочину геноциду», - підкреслив Дуда.

За його словами, це поліпшить ефективність функціонування Радбезу ООН.

Зауважимо, в останні роки найбільше право вето застосовувала Росія.

Нагадаємо, обмеження права вето Російської Федерації в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) підтримали вже 73 країни

20 липня Радбез ООН провів закриту зустріч, на якій обговорив створення міжнародного трибуналу для розслідування катастрофи малайзійського «Боїнга» на Донбасі.

Малайзія наполягає на створенні міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних в авіакатастрофі літака Малайзійських авіаліній «Боїнг», який збили над Донеччиною.

Як повідомляв «Вголос», Рада Безпеки ООН не підтримала проект резолюції про створення міжнародного трибуналу щодо МН17. Проект рішення не пройшов, оскільки Росія застосувала право вето. Результати голосування: 11 делегацій проголосували«за», 1 – «проти», 3 – «утрималися».

Також Чуркін обмовився, що сподівається на безкарність винуватців катастрофи MH-17.

ІА "Вголос": НОВИНИ