У першому матчі 1/8 фіналу збірна Польщі у серії післяматчевих пенальті переграла команду Швейцарії. Рахунок у матчі, який відбувався в Сент-Етьєні, на 39-й хвилині відкрив півзахисник поляків Якуб Блащиковський. На 82-й другій хвилині прекрасним ударом через себе з лінії штрафного рахунок зрівняв гравець середньої лінії збірної Швейцарії Джердан Шакірі: 1-1.

У додаткові півгодини команди не змогли змінити рахунок. У серії післяматчевих пенальті вирішальним став промах гравця збірної Швейцарії Граніта Джаки. Він не влучив у ворота: 5-4 на користь поляків у серії одинадцятиметрових.

У другому матчі дня – «британській битві» у Парижі на «Парк де Пренс» – збірна Уельсу переграла кривдників української команди – північних ірландців. На 75-й хвилині після прострілу головної «зірки» валлійців Гарета Бейла м'яч у власні ворота зрізав захисник збірної Північної Ірландії Гарет Маколі: 1-0 на користь Уельсу.

У третьому матчі 1/8 фіналу гравці збірної Хорватії, яку записали у фаворити турніру після перемоги над іспанцями, та команди Португалії в основний час не змогли відкрити рахунок – за 90 хвилин основного часу футболісти обох збірних не завдали навіть жодного удару в площину воріт. Мало змінилася картина гри і в перші додаткові 15 хвилин. І лише на 117-й хвилині матчу гра загострилася – на атаку хорватів португальці відповіли контрвипадом: удар Криштіану Роналду воротар хорватів Субашич відбив, однак м'яч у порожні ворота добив форвард збірної Португалії Рікарду Куарежма. Відігратися хорвати не встигли: 1-0 на користь Португалії.

Інші матчі 1/8 фіналу відбудуться 26 і 27 червня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ