Про це повідомляє Польське радіо

Польський прем’єр закликав створити «План Маршала» для Африки. За його словами, такий план, як той, що його після ІІ світової війни американці підготували для країн за залізною завісою, був би доброю відповіддю на проблеми мігрантів.

Матеуш Моравєцький підкреслив, що треба звернути увагу на потенціал африканського континенту:

«Ми повинні запитати самих себе, як багато людей з Африки ми зможемо прийняти: мільйон, десять чи сто мільйонів? У Африці мешкає 1 мільярд 100 мільйонів людей, і однозначно ми повинні підготувати цілковито інакше рішення. Ми маємо запропонувати новий «План Маршала» для Африки, а отже ми повинні посилити зовнішні кордони, а також задіяти значущі кошти для розвитку програм у Північній Африці, аби припинити контрабанду людей тощо».

Матеуш Моравєцький представив своє пояснення, чому Польща не взяла участі у недільному саміті, присвяченому міграції:

«Це було наше спільне рішення, тобто країн Вишеградської групи, аби побажати їм успіху, але не брати участі у саміті, оскільки кількома днями пізніше ми маємо Європейську раду, спеціально присвячену цим же питанням, й тому, що європейські установи повинні дбати про одностайність і чесність у своєму підході. Тому ми вирішили працювати в іншому форматі».

Зазначимо, що «План Маршала» («Marshall Plan») — це програма економічної відбудови Європи після Другої світової війни, за допомогою американських товарних кредитів та інших видів економічної допомоги. 

ІА "Вголос": НОВИНИ