Про це повідомляє «Польське радіо».

«Назва проекту постанови про «геноцид українців» Польщею, що його зареєстровано у Верховній Раді України, викликає у нас здивування», - каже пресовий речник польського МЗС Рафал Собчак. Він також додає, – цей проект це «інцидентальна подія та ініціатива одного депутата».

Повна назва документа: «Про вшанування пам’яті жертв геноциду, вчиненого Польською державою щодо українців у 1919-1951 роках».

Текст проекту постанови з’явився у четвер на Facebook-сторінці позафракційного народного депутата України Олега Мусія, який раніше зарєстрував його у парламенті. 

Автор явища називає «змістом реальної, антиукраїнської» державної політики Польщі. У документі пропонується встановити «День пам’яті жертв геноциду Польщі щодо українців» - 24 березня.

Проект закону було передано на розгляд керівникам комісій культури, прав людини і національних меншин, європейської інтеграції, а також бюджетної комісії. 
Якщо текст буде позитивно розглянуто комісіями Верховної Ради, то для голосування він може надійти не раніше вересня.
Нагадаємо, що постанова, прийнята польським Сеймом у другій половині липня, в котрій Волинську трагедію було названо геноцидом, викликала в Україні надзвичайне занепокоєння. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ