Про це сказав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло на прес-конференції в «Укрінформі».

«У більшості сфер між Україною та Польщею відносини добрі і дуже добрі. Це стосується, зокрема, співпраці в економіці. Останніми роками сторони фіксують постійне зростання торговельного обміну між країнами», - зазначив посол.

Так, у 2017 році сукупна вартість товарообігу склала майже 6,2 млрд доларів США (на 26 % більше, ніж у 2016  р).  Український експорт до Польщі становив 2,7 млрд доларів США (зростання на 23,8% відносно 2016 р.), натомість український імпорт з Польщі становив понад 3,4 млрд доларів США (зростання на 28,2% відносно 2016 р.).

Польща є для України першим експортним ринком в Євросоюзі (випереджаючи Італію, Німеччину і Нідерланди) та другим найбільшим, після Німеччини, постачальником товарів з ЄС.

«Польща активно працює в Євросоюзі у справі блокування процесу побудови «Північного потоку-2». Країна намагається переконати партнерів по ЄС у тому, що це проект, який веде до ще більшої залежності спільноти від поставок російської сировини. Ми є державою - членом Євросоюзу, яка в справі цього проекту має позицію, найбільш подібну до української», - поінформував посол. 

ІА "Вголос": НОВИНИ