Про це повідомляє Польське радіо

«Цього року вся активність полонійних організацій підпорядкована відзначенню роковин повернення незалежності», – заявила віце-директорка департаменту співпраці з Полонією та поляками за кордоном у МЗС Івона Козловська. За словами чиновниці, «незалежно від того, чи це полонійні організації, чи, наприклад, польські школи департаменту, Полонія має бути не лише учасником вшанування великого ювілею, але, передусім, його креатором, господарем». Як додала Івона Козловська, в організації роковин польську громаду підтримують так звані «полонійні консультативні ради».

Відзначення роковин 100-річчя незалежності за кордоном організує також Інститут Адама Міцкевича. Ця установа пропонує понад 200 музичних, театральних, художніх і літературних заходів. Метою є, щоб іноземні творці черпали натхнення з польської культури. Серед запланованих заходів, зокрема, концерт «Монюшко і Падеревський» у Відні, презентація польського джазу в Бремені, презентація твору «Пан Тадеуш» у Вільнюсі та виставка польського дизайну в Мілані.

Зазначимо, що 22 січня, у 100-річчя з дня проголошення України незалежною державою, нардепи-націоналісти зареєстрували у Верховній Раді законопроект №7521 «Про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки».

ІА "Вголос": НОВИНИ