Про це повідомляє Польське радіо

Очільники Польщі та України провели телефонну розмову у середу. 

Очільники обох держав підтвердили стратегічний характер партнерства, який об’єднує Київ та Варшаву. Моравєцький зазначив, що Польща надалі підтримуватиме євроатлантичні прагнення України.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запросив прем’єра Польщі на 10 Київський безпековий форум, який з 12 до 14 квітня відбудеться в Україні.

Очільник польського уряду Матеуш Моравєцький заявив: розраховую, що Україна скасує мораторій на пошук та ексгумацію останків польських жертв воєн та політичних репресій в Україні. 

У відповідь, Володимир Гройсман зазначив, що обидві держави повинні спільно протидіяти провокаціям, які сплановані на взаємовідносини двох країн.

Раніше, глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович зазначив, що мораторій на ексгумацію польських поховань в Україні знімуть лише у випадку, коли польська сторона надасть своє бачення легалізації та відновлення українських пам'ятників на території Польщі. У Польщі вандали за три роки осквернили 15 українських місць пам'яті.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ