Польща може остаточно вивести з експлуатації застарілі радянські винищувачі МіГ-29.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

Як відомо, ВПС Польщі від початку березня не використовують МіГ-29. Тоді один з таких літаків потрапив у аварію. Пілотові винищувача вдалося врятуватись, проте, експлуатацію їх припинили.

В минулому польське військо вже призупиняло використання МіГ-29 через катастрофи літаків.

Польські ВПС мають ще у своєму розпорядженні пострадянські Су-22 і американські F-16. Однак, як встановило видання, справними є трохи більше 20% з 48 наявних у Польщі американських винищувачів.

Наразі достеменно невідомо, чи повернуть у стрій літаки МіГ-29. Зазначається, що ніхто не хоче брати на себе відповідальність за таке рішення.

Скептично налаштовані до радянських винищувачів і політики, які займаються оборонкою у керівній партії «Право і справедливість».

Один з політиків зазначив, що до виборів ці літаки не повернуться на 90%. Скоріше за все, їх уже не повернуть.

У Міноборони Польщі заявили, що рішення щодо можливості, умов і термінів можливого відновлення польотів буде прийнято після аналізу всіх досліджень, висновків і рекомендацій профілактики.  Відправною точкою для подальших кроків є визначення можливості безпечної експлуатації флоту

Як писав «Вголос», над федеральними землями Мекленбург-Передня Померанія в понеділок удень зіткнулися і розбилися два винищувачі Eurofighter. Пілоти встигли катапультуватися до зіткнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ