Про це в інтерв'ю виданню Dzienik Gazeta Prawna заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, – передає Укрінформ.

«Ми не повідомляємо ані про те, хто і скільки осіб, ані про те, якої сфери це стосується», – заявив Ващиковський.

Він додав, що заборона стосуватиметься осіб, які пропагують антигуманні і та антиєвропейські цінності. Глава МЗС зазначив, що заборона не суперечитиме правилам Шенгену щодо в'їзду громадян третіх країн до ЄС.

Ващиковський проінформував, що список осіб, яким заборонено в'їжджати до Польщі, є «коротким», що свідчить про «стриманість (поляків) у діях щодо української сторони і налаштованість на пошук шляхів поступу у взаємних контактах і небажання подальшої ескалації».

Нагадаємо, нещодавно Ващиковський повідомив, що Польща запровадить «чорні списки» українців, які «носять мундири СС Галичина» або перешкоджають в адміністративному плані проведенню ексгумацій польських поховань в Україні. Польська сторона не хоче офіційно підтвердити, чи заборона стосується голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, якого вони вважають особисто відповідальним за польсько-українські проблеми в історичному аспекті. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ