Польща надала Україні додатково 3 000 транзитних і 1 000 двосторонніх дозволів на автоперевезення.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян за підсумками розмови з польським колегою Анджеєм Адамчиком на своїй сторінці у Facebook у четвер, 20 грудня.

«Як і обіцяли друзі-поляки, українські вантажівки не стоятимуть на українсько-польському кордоні: виділено додатково 3 000 транзитних дозволів і 1 000 двосторонніх, чого вистачить закрити потреби вантажоперевезень до кінця року і виконати контрактні зобов'язання українських компаній перед контрагентами з ЄС», — розповів чиновник.
Він зазначив, що з 1 січня 2019-го всі двосторонні дозволи видаватимуться під "потрійним контролем": міністерства, транспортної інспекції й АСМАП (Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України).

"Домовилися, що з 2019 року пріоритетом визначаємо залізничне сполучення: як пасажирське, так і вантажне. Що важливо, в питанні залізничних тарифів будемо виходити з паритету та досягнення максимальної економічної привабливості для клієнтів контейнерних потягв із Китаю і двосторонніх перевезень", — додав міністр.

ІА "Вголос": НОВИНИ