[media=168239,168240,168241,168242,168243] 

Про це повідомляє прес-служба Яворівського національного природного парку.

В еколого-просвітницькому центрі вони дізналися про біологічне різноманіття нашого регіону, історико-культурну спадщину татуристично-рекреаційний потенціал території парку. Під час ознайомлення відбулася дискусія з питань організації науково-дослідної роботи установи.

Окрім того, вони ознайомились з організацією роботи рекреаційно-атракційного осередку «Оселя Розточчя», де мали змогу оглянути утримання та годівлю нащадків диких коней-тарпанів. Польські науковці вивчали досвід реалізації проекту в «Гостях у пасічника»та надали практичні поради щодо бджолярства в умовах природоохоронної установи.

«Парк є полігоном для проведення лісівничих, зоологічних, ботанічних досліджень. Зібрані матеріали наукових досліджень використовують у практичній роботі з охорони і збереження біорізноманіття. А спілкування з іноземними вченими-екологами для науковців парку є школою в освоєнні європейських підходів щодо зміни у веденні природничих досліджень», – каже заслужений природоохоронець України, директор Яворівського НПП Михайло Біляк.

ІА "Вголос": НОВИНИ