Польські протестувальники з понеділка, 27 листопада, розпочали цілодобову блокаду пункту пропуску “Медика-Шегині”, й не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги.

Про це повідомив Укрінформ, з посиланням на заяву  представника протестувальників Романа Кодруву.

За його словами, від четверга, 23 листопада, протест на цьому пункті пропуску здійснювався з 9-ї до 20-ї години за місцевим часом, а з понеділка він цілодобовий і триватиме до 3 січня. Протестувальник зауважив, що щогодини вони пропускатимуть по дві вантажівки. Водночас він не виключив повну блокаду кордону. Кондрув зазначив, що з українського боку кордону звучать голоси про те, що польські протестувальники блокують проїзд гуманітарної допомоги для України. Він назвав це неправдою, але не виключив, що якщо такі звинувачення продовжаться, то протестувальники дійсно не пропускатимуть жодних вантажівок.

За даними польської поліції, перед пунктом пропуску “Медика-Шегині” в понеділок у черзі на перетин кордону перебувало близько 1,4 тис. вантажівок, а перед пунктом пропуску “Корчова-Краківець” – близько 530 автомобілів.

Нагадаємо, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог до уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ