Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на відповідь Прикордонної служби Польщі на інформаційний запит.

«На кордоні з Україною функціонують вісім наземних пунктів, але прикордонний рух не ділиться рівномірно на всі пункти, з огляду на фатальну дорожню інфраструктуру з української сторони. Значна інтенсивність прикордонного руху, а отже і черг генерується громадянами України, які мають автомобілі, зареєстровані за межами України», – інформують польські прикордонники і додають, що Митний кодекс України накладає на них обов'язок виїжджати за межі України на автомобілі раз в п'ять днів.

Відзначається, що за даними міністерства цифрових технологій РП, станом на 30 листопада 2016 року в Польщі було зареєстровано понад 60 тис. автомобілів, співвласниками яких були громадяни України.

«Тільки ці автомобілі можуть генерувати близько 4,5 млн перетинів кордону, тобто більше половини всього руху легкових автомобілів на кордоні з Україною», – відзначають в Прикордонній службі Польщі.

Відзначається, що на черги на кордоні впливають також «ускладнення прикордонного руху».

«У переважній більшості – в 64 з 97 випадків, які мали місце в цьому році на кордоні з Україною, за ускладнення відповідали українські служби на кордоні», – констатують в Прикордонній службі РП.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ