[media=144242,144243,144244,144245,144246,144247,144248,144249] 

Польські ЗМІ повідомляють, що плакат вивісили члени «Чорного комітету», цю інформацію підтвердив посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

«Перед консульством з'явилося кілька осіб, розгорнули цей плакат, сфотографувалися і швидко зникли», – цитує його слова видання Polsat News. – Коментарі зайві».

На плакаті зображені кордони Польщі та України у національних кольорах: жовто-блакитних та біло-червоних. З території Польщі до території України проведені стрілки з написами: окупація, полонізація, пацифікація, операція «Вісла», репресії, концентраційні табори.

«Акція була здійснена у відповідь на відверто антиукраїнські кроки Польщі. Зокрема, йдеться про так званий антибандерівський закон, який був нещодавно прийнятий та підписаний поляками. Це далеко не перше втручання Польщі в українські справи. Протягом останніх двох років польські політики та посадовці цілеспрямовано, послідовно та наполегливо збурювали польське суспільство псевдоісторичними фактами про «українців-злочинців», починаючи від епохи Богдана Хмельницького й аж до наших днів», – цитують польські видання повідомлення організації, що провела акцію, опубліковане на її сторінці у Facebook. 

 

«Це не має масовного характеру. Це, швидше, спроби окремих груп, які намагаються себе рекламувати», –прокоментував ситуацію Ян Пєкло.

Польські видання відреагували на акцію, називаючи її «провокацією», а плакат «антипольським».

ІА "Вголос": НОВИНИ