Таку думку в інтерв'ю «Radio Zet» висловив глава канцелярії голови ради міністрів Польщі та депутат «ПіС» Міхал Дворчик, коментуючи заходи, які союзники Великобританії вживатимуть у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Позбавлення права провести чемпіонат росіяни вже точно б помітили, на відміну від чергових економічних санкцій, вважає польський політик.

«Ця ідея з'явилася в розмовах між дипломатами різних країн», – закцентував Дворчик.

Але оскільки це лише одна з ідей, потрібен консенсус, підкреслив він.

Міжнародна спільнота «має справу з безпрецедентною подією, коли бойовий газ був застосований на території однієї з країн НАТО, і вони очікують солідарності щодо покарання Росії», – пояснив Дворчик у розмові з радіостанцією.

Він також підкреслив, що у Лондона немає сумнівів в тому, що до атаки на Скрипаля причетна РФ. За словами чиновника, Польща поділяє цей погляд, тому зараз вона повинна показати солідарність і в рамках ЄС, і в рамках НАТО, а також продемонструвати Росії, що «вона не згодна з черговим порушенням меж».

«Тривають інтенсивні консультації, на цьому тижні точно буде ухвалене рішення щодо того, якою буде реакція хоча б частини країн НАТО і ЄС щодо Росії. А я вважаю, що ми повинні зосередитися головним чином на тому, щоб проявити солідарність, бо Москва протягом довгих років вчиняє дії, спрямовані на розпад європейської солідарності країн НАТО», – переконаний Дворчик.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ