Районна прокуратура у місті Сьрода-Велькопольска завершила слідство у справі проти польського бізнесмена Енджея Ц., який в січні цього року не надав допомогу хворий українці Оксані К., і передала справу до суду, повідомляє «Укрінформ».

Як повідомила представник окружної прокуратури в Познані Магдалена Мазур-Прус, підприємцю висунуто дев'ять звинувачень.

«Обвинувальний акт направлено до суду. За злочини, які інкримінуються особі, загрожує ув'язнення на термін до трьох років», – поінформувала Мазур-Прус.

Вона повідомила, що чоловікові висунуть дев'ять звинувачень, вісім з яких стосуються того, що роботодавець не зареєстрував у системі соціального страхування Польщі вісім осіб, які не мали польського громадянства.

«Всі вони були українцями», – уточнила представник прокуратури.

Як повідомляв «Вголос», на початку січня в українки Оксани К. стався крововилив у мозок. Натомість польський роботодавець, не бажаючи сплачувати її лікування і з метою уникнути відповідальності перед інспекцією праці, вирішив приховати факт, що вона у нього працювала. Тому він вивіз її в інший населений пункт, залишив на автобусній зупинці та викликав поліцію нібито до п'яної людини.

Ця історія набула широкого резонансу в польських і українських ЗМІ. Нею зайнялися польська поліція, державна інспекція праці РП, а прокуратура ініціювала кримінальну справу за статтею про ненадання допомоги, яке призвело до смерті або тяжких наслідків, що суперечить праву про соціальне страхування працівника.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ