Про це свідчить ухвала Жовтневого районного суду м. Полтави від 20 червня, пишуть Наші гроші.

За даними слідства, у вересні-грудні 2016 року управління ЖКГ замовило ФОП Кажану капітальний  ремонт покрівель житлових будинків, ремонти сходових клітин будинків та ремонти трубопроводів у 16 багатоповерхових будинках Полтави, і перерахувало за ремонтні роботи 7,23 млн грн.

Згідно з даними ЄДР, Віталій Кажан зареєструвався як приватний підприємець у серпні 2016 року, тобто за місяць дот того, як почав отримувати замовлення Полтавської міськради, а припинив свою діяльність 27 січня цього року – відразу після того, як отримав усю суму бюджетних коштів від управління ЖКГ.

На думку слідства, таким чином посадовці управління ЖКГ виконкому міськради розтратили бюджетні кошти, здійснивши сумнівне (ризикове) перерахування коштів.

Суд задовольнив клопотання слідчих СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області, які розслідують кримінальне провадження № 412017170000000090 від 10.03.2017, і надав доступ до повідомлень каналів мобільного зв’язку з телефону Кажана, який він зазначив в ЄДР.

За даними інтернет-видання «Полтавщина», основним заняттям Віталія Кажана є агітація людей до партнерства з фінансовою пірамідою «Kairos Planet».

За інформацією Полтавської міськради, управління ЖКГ очолює Сергій Сінельник.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ