Про це заявляє міністр оборони України Степан Полторак, – передає «Інтерфакс-Україна».

«Генерал Павловський виконував свої обов'язки з першого дня агресії, виконував їх досить високопрофесійно. Він був керівником АТО-Маріуполь під час активних бойових дій там. Але якщо він причетний до злочину, він повинен за це відповісти», – сказав С. Полторак журналістам у четвер у Києві.

С. Полторак зазначив, що бігти І. Павловському з України нікуди, оскільки в РФ щодо нього відкрили три кримінальні справи в той період, коли він керував сектором «М» в АТО. Він також наголосив, що розслідування не повинно затягуватися і має бути об'єктивним.

Глава Міноборони назвав затримання свого заступника одним з найнеприємніших випадків для себе.

Як писав «Вголос», 11 жовтня 2017 року детективи Бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП провели низку обшуків, в результаті яких за підозрою в причетності до злочину затримали двох осіб: заступника міністра оборони України (МОУ) і директора Департаменту державних закупівель та поставок матеріальних ресурсів Міністерства.

Пізніше стало відомо, що затриманим виявився заступник міністра оборони генерал-лейтенант Ігор Павловський. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив журналістам на брифінгу, що в справі про корупційні схеми із закупівлею палива для армії затримали чотирьох осіб, включаючи Павловського, а також директора Департаменту держзакупівель Міноборони Володимира Гулевича.

Холодницький також повідомив, що для затриманих прокурори проситимуть запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в розмірі третини суми збитку, який склав 149 млн грн.

Згодом з'явилась інформація, що підозрювані в причетності до розкрадання 149 млн гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю «Трейд Коммодіті» (Кам'янське), яке перемогло в тендері, втекли.

Сьогодні також стало відомо, що у справі з розкраданням 149 млн гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони підозри пред'явлені або можуть бути пред'явлені шістьом громадянам.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ