Міноборони вважає найбільш загрозливими зовнішніми напрямки для суверенітету України ті, які пов'язані з Росією. Про це в інтерв'ю ТСН розповів міністр оборони України Степан Полторак.

«Маючи такого сусіда, як Росія, то все, що пов'язано з кордоном з нею – це загрозливий напрямок. Починаючи від Придністров'я, на жаль, Криму і, звичайно, Сходу України, де формується інфраструктура російських збройних сил, створюються нові підрозділи та з'єднання, навіть формуються армії», – сказав міністр.

Крім того, очільник оборонного відомства каже, що називати бойові дії на сході «замороженим конфліктом», що нині озвучують деякі діячі, неможливо.

«Говорити про заморожений конфлікт, коли лише цього року 14 тисяч разів було здійснено обстріл наших позицій та населених пунктів, коли лише цього року загинули 400 цивільних осіб, зарано. Конфлікт не є замороженим. Він перебуває у активній фазі і бойові дії сьогодні відбуваються – і бойові зіткнення, і обстріли», – заявив керманич МОУ.

Західних сусідів  Угорщину, Польщу та інших – наша країна розглядає як партнерів, які «допомагають нам нині реформуватись і працювати». Втім, інфраструктура стратегічно вибудувана таким чином, щоб убезпечитись від будь-яких несподіванок.

«У нас є скрізь військові частини. Сьогодні можемо говорити про те, що розташування сил є таким, що збройні сили зможуть виконати задачі із захисту територіальної цілісності на всіх напрямках, по всій території України», – зауважив Полторак.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ