Про це в Facebook повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У відомстві зазначили, що на 22 липня 2017 року, на наступний день після обрання нардепу запобіжного заходу, Поляков був викликаний до органів Нацполіціі в Черкаській області (раніше місцем проживання він вказав місто Умань в цьому регіоні) для встановлення браслета.

«Однак, у порушення закону, Поляков М. А. на виклик не з’явився на зв’язок не виходив, а захисники останнього у телефонному режимі повідомили детективів Національного антикорупційного бюро про те, що виконувати ухвалу в цій та інших частинах підозрюваний не буде, окрім як внесення застави та утримання від спілкування із визначеними ухвалою особами. На думку адвокатів, виконанню ухвала не підлягає «...через її неконституційність».

Своєю поведінкою та правовою позицією підозрюваний Поляков М.А. та його захист ставлять нардепа над законом, хизуючись своїм статусом, доводять, що принцип рівності громадян перед законом на окремих народних обранців не розповсюджується та їм вкрай потрібна депутатська недоторканність, щоб за нею ховатися від правосуддя. Окрім того, доводить про наявність відвертого та небезпідставного побоювання Полякова М. А. нести відповідальність за свої вчинки, якими порушено кримінальний закон держави.

Користуючись нагодою, хочемо запросити Полякова М.А. та його захист все ж вийти на зв’язок із детективами Національного бюро або не ховатися від нього та прибути до визначеного ними органу Національної поліції з метою виконання ухвали слідчого судді в частині зобов’язання носити електронний засіб контролю, інститут якого покликаний полегшити здійснення контролю за підозрюваним, якого судом зобов’язано не покидати певну територію без отримання на це дозволу сторони обвинувачення чи суду, нарешті діяти у межах правового поля та не демонструвати відкрито свою «перевагу» перед іншими громадянами держави користуючись депутатською недоторканністю», – йдеться у повідомленні САП.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ