Польський суд відмовив у позові, який подало Державне казначейство Польщі проти Запорізького автомобільного заводу. Поляки звинувачували завод у невиконанні додаткових умовних зобов'язань, які не були додані в «Інвестиційний план», але передбачені в приватизаційній угоді від 2005 року. Про це повідомляє прес-служба компанії «УкрАвто».

Деталі стосувалися придбання 19,9 % акцій FSO за 100 польських злотих, реальна вартість яких у той час оцінювалася незалежними експертами в більш ніж мінус 1,2 мільярда злотих. В результаті Казначейство вимагає заплатити їм понад 250 млн злотих (понад 70 млн американських доларів), для оплати договірних штрафів.

«Ми вітаємо це позитивне рішення Варшавського суду. Враховуючи деякі «відмінності» нашої судової системи та польської, ми змогли переконатися в тому, що винесення справедливого рішення на користь іноземного інвестора цілком нормальне явище, навіть якщо позивачем виступає держава. Це ніщо інше, як висока правова культура суспільства, в якому діє принцип верховенства права», — зазначив Ігор Сенюта, начальник департаменту майнових відносин корпорації «УкрАвто».

Нагадаємо, що Польща придбала у Запорізького автомобільного заводу поповнення в автобусний автопарк. І в травні ц. р. корпорація «УкрАвто» здійснила поставку перших двох, з 11-х запланованих за контрактом, міських автобусів ZAZ10C.

ІА "Вголос": НОВИНИ