У віці 95 років помер колишній диктатор Зімбабве Роберт Мугабе. З посади президента країни його було скинуто після військового перевороту у 2017 році.

Про це повідомляє BBC.

Роберт Мугабе з 1980 року був прем'єр-міністром Зімбабве упродовж 7 років. Згодом, починаючи з 1987 року, він очолював країну близько 30 років. 15 листопада 2017 року у Зімбабве відбувся військовий переворот, унаслідок якого Мугабе відсторонили від влади й помістили під домашній арешт. Незабаром після цього Мугабе добровільно пішов у відставку, а на його місце призначили віцепрезидента Еммерсона Мнангагву.

30 липня 2018-го у Зімбабве відбулись вибори президента: на дільниці прийшло 75% виборців. Уперше з 2002-го року на вибори допустили міжнародних спостерігачів. Перемогу здобув Еммерсон Мнангагва, який очолив країну після Мугабе.

Після проведення виборів на вулиці Хараре вийшли противники чинного президента Мнангагви. Вони почали кидати каміння у будівлі та підпалювати шини.

Як писав «Вголос», після демократичних виборів Зімбабве опинилася попереду Росії у рейтингу політичних свобод від міжнародної правозахисної організації Freedom House.

ІА "Вголос": НОВИНИ